dilluns, 12 de gener del 2009

Cascades de Soulcem

Ja feia temps, varem veure al Vertex que hi havia cascades de glaç a Soulcem, les fotos eren força engrescadores i la dificultat assequible i rapidament va passar a la llista de llocs a visitar.
Així que aprofitant que estavem passante uns dies a la Cerdanya y que ja començavem a tenir les cames adolorides de fer esquí de muntanya, ens varem animar a agafar la ferralla i el cotxe i a treure el cap per la vall.

La pista està tancada a partir de les darreres granges i a partir d'aquí tens uns 50 m fins a la zona d'iniciació (sobre la presa) i una horeta fins a la "Passage Canadien" 110 m II/4, el nostre objectiu.
Molt poc gel al sector iniciació i millors condicions a la Passage tot i que comparant-la amb la fotografia del Vertex estava feta un patatal.
2 hores per fer els primers 35 m !! primer per la dreta i finalment per l'esquerra buscant el gel més sólid amb passos curts pero verticals i gel delicat.
Molt més facil el segon llarg amb 35 m de 75º i bon gel. El darrer llarg (una columna de 6 m a 80º i sortida a 65º no el varem poder fer donat que la columna estava partida pel seu encapçalament i al donar les primeres picades es varen sentir uns espatecs que ens varen fer dubtar de la solidesa de l'estructura.
Menció d'honor pel "petit sanvitx" que li varen portar a l'Esteve al bar de Vicdessos on varem anar a recuperar forces.















Primer intent per la dreta















Bon profit!

4 comentaris:

Meritxell i Ramon ha dit...

Perillós, es puja bé amb aquests piolos, eh??? Una abraçada patagònica!

Anònim ha dit...

Ja en tinc uns de nous !!!
Ara s'han de ratllar una mica que fan massa goig.

xipi ha dit...

Amb lo que es puja be es amb el "sanvitx"de l'Esteve...jajajaj axo si que es un piolo!!!

Grigri ha dit...

L'Esteve és THE KING, aquest bocata millora de lluny la coca de recapta de la sortida que vem fer del Cabrioules!! jejejejeje...